11/07/14 08:22
(http://pik.bg)

Кольо Парамов: Фалитът на КТБ бе груба грешка на БНБ и лично на Иван Искров

Кольо Парамов: Фалитът на КТБ бе груба грешка на БНБ и лично на Иван Искров

Няма промяна в статута на изтеглилите кредити от КТБ, тези хора ще продължат да си плащат сумите по заема на синдиците. Това каза пред Нова ТВ Кольо Парамов.

Той допълни, че събраните пари отиват за удовлетворяване на вложителите и другите кредитори. „Фалитът на КТБ бе груба грешка на БНБ и лично на Иван Искров”, смята финансистът.

Според него, всичко в затворената банка е ставало пред погледите на ръководството на Централната банка и няма никакъв криминален елемент в нейното функциониране. „за мен е ясно, че несъстоятелността на КТБ не може да се реализира от 2 до 3 месеца, тъй като ще има много протести и жалби в съда”, смята Парамов.

Според него, докладът на квесторите, представен в БНБ, не е подписан от одитор. Парамов е категоричен, че в КТБ не е извършван одит, а проверка. „Няма гаранция, че квесторите са представили всички проблеми”, смята той.

„Негативният ефект от фалита на банката на Цветан Василев ще е сериозен, ще го видим още в Бюджетът на държавата през 2015 година”, заяви финансистът „В рамките на Бюджет 2015 негативният ефект ще е в рамките на 10 милиарда”. Той попита защо „дупката” в КТБ се обявява в различни обеми от БНБ и дали това не е чиста лъжа от екипа на Иван Искров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване