11/07/14 20:30
(http://pik.bg)

Кошмар! Канибалът, нахранил се с пациент на разградската болница: Господ ми каза да го убия и изям!

Кошмар! Канибалът, нахранил се с пациент на разградската болница: Господ ми каза да го убия и изям!

Окръжният съд в Разград постанови 45-годишният Туран Сюлейман да бъде настанен за 30 дни в психиатрична болница в Ловеч. Изследването в това лечебно заведение трябва да установи дали мъжът е вменяем и носи отговорност са постъпките си. Тази нощ в психиатричното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение - Разград той уби друг пациент на отделението, като му прегриза гърлото, припомня Дарик.

Под влияние на заболяването му - шизофрения, Туран Сюлейман е извършил жестокото убийство, обясни след закритото заседание на съда окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов.

Убийството бе извършено тази нощ в психиатричното отделение на разградската болница. Туран е приет в нея привечер, сам пожелал това след консултация с лекуващия си лекар. Изпил е предписаните му лекарства, които били в максималните дози, в 01:00 ч. му е бита последната инжекция. Към 03:00 ч. се събужда и напада другия пациент в стаята си - 58-годишния Селиман Ахмед. Според официалната информация от прокуратурата това е станало чрез прегризване гърлото на жертвата и изтръгване на гръкляна, след което е изял лицевите му части.

След жестокото убийство 45-годишният разградчанин почукал на вратата, за да му отворят, дошла медицинска сестра, която се ужасила от вида му в кръв и не се опитала да го спре.

Според директора на болницата д-р Гечо Жеков жената е постъпила правилно. Според него, ако била опитала да го спре, е щяла да последва още по-голяма касапница. Сестрата веднага след това уведомява полицията и медиците в болницата.

Болничният началник заяви, че не вижда грешки на персонала в ситуацията и не смята и да увеличава охраната на лечебното заведение. Пазач има на официалния вход и откъм Центъра за спешна помощ, а самата болница се състои от множество сгради, разположени върху голям терен до Градския парк.

Туран има психично заболяване от повече от 10 години. Живее с майка си и 18-годишната си дъщеря в къща в покрайнините на Разград, отглеждат крави, семейството е регистрирано като земеделски производител и получава субсидии за това. Туран е продавал мляко на жители на Разград, които предварително са го заявили. Според съседите канибалът не е бил агресивен досега.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване