11/07/14 20:56
(http://pik.bg)

Московски: Около 5 млн. евро на БДЖ са блокирани от немската банка KfW

Московски: Около 5 млн. евро на БДЖ са блокирани от немската банка KfW

Около 5 млн. евро на БДЖ са блокирани от немската банка KfW, с която българските железници имат кредитни взаимоотношения. Това съобщи за "Фокус" министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Той обясни, че ще предложи сериозен план за преструктуриране на железопътния сектор.

„Концентрираме се в оздравяването на „Пътнически превози“ и най-вероятно ще се рестартира процедурата по приватизация на „Товарни превози“. Предвиждаме сериозни инвестиции в БДЖ. Ще се търси вариант за подновяване на подвижния състав, но и за оптимизация на структурата“, обясни новият транспортен министър. Московски добави, че последната година е била на безвремие, което се е отразило на всички сектори в държавата.

Ивайло Московски каза още, че Министерството на транспорта ще продължи стратегията си за пристанищата и летищата с концесионна политика, а в пътния сектор ще се използват механизмите на Оперативна програма „Транспорт“. Като рисковите пътни проекти, Московски посочи лот 4 на Автомагистрала „Струма“, както и АМ „Марица“. „Продължава работата по изграждане на електронно управление“, обясни още транспортният министър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване