11/07/14 07:21
(http://www.klassa.bg/)

Уроците на Октомврийската революция

 7 ноември сега не е празничен ден в календара, но без съмнение тази дата е една от най-важните дати в руската история, пише „Взгляд”.
Завземането на властта от болшевиките на 7 ноември е било само следствие на революцията, наричана сега Февруарска. Октомври е следствие, а не причина за безредиците. По време на съветската власт февруари бе поставен в сянка, но именно той е бил разривът с руската традиция и рязък обрат в развитието на страната.
Октомврийската революция в буквален смисъл струва много скъпо на руския народ, за да бъде заклеймена, както през 90-те призоваваха дошлите на власт потомци на Февруари и космополитното крило на Октомври. 
Съветският опит показа, че руският народ пречупва всяка власт. И той показва това и сега, когато изтласква тези елити от 90-те.
Но главният урок на Октомври е друг- справедливостта, сътрудничеството, равенството не са абстрактни комунистически идеали. И въз основа на тях може да се изгради силна, самодостатъчна , устойчива на всякакви външни призиви и най-важното хармонична и отговаряща на националните идеали Русия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване