11/08/14 10:04
(http://www.klassa.bg/)

Гърция иска пари от ЕС заради руското ембарго

 Гърция поиска от ЕС допълнителна финансова помощ заради въведените от Русия контра-санкции.

Средствата ще отидат за компенсиране на гръцките фермери, инкасирали сериозни финансови загуби, след като Москва забрани вноса на редица стоки от страните-членки на ЕС.

Молбата на Атина за отпускането на допълнителна помощ ще бъде разгледана на 10 ноември в Брюксел по време на заседанието на министрите на селското стопанство на страните-членки на Европейския съюз.

Контра-санкциите на Русия поставиха пред сериозно изпитание фермерите в доста страни от ЕС. Според експерти ембаргото за внос на продукти може да доведе до свръхпроизводство в селското стопанство в Дания и кредитирането им банките.

Сериозни удари търпят и селскостопанските производители във Франция, Испания, Португалия. Неотдавна министърката на селското стопанство на Испания отбеляза, че износът на испански портокали е намалял наполовина.

От същото се оплака и португалският й колега Асунсау Кришташ:"Въведената на 7 август от Русия забрана за внос на говеждо, свинско, плодове, птици, мляко и др. от страните от ЕС, САЩ, Австралия, Канада и Норвегия нанасят сериозни щети". /БГНЕС

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване