11/08/14 12:43
(http://pik.bg)

Депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев: Абсолютно необходима е актуализация на бюджета

Депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев: Абсолютно необходима е актуализация на бюджета

Абсолютно необходима е актуализация на бюджета. Това каза депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев,, цитиран от "Фокус". По думите му, един от най-важните приоритети за правителството е актуализацията на бюджета. 

Той обясни, че бюджет е недобре направен и визира недобре направената приходна част. Според Бойчев основен проблем е фактът, че необходими разходи на самите държавни структури, са разчетени към 10-месечието. „Съответно над 1.5 млрд. приходната част изостава. Уверени сме в това, че е абсолютно необходима актуализация“, коментира още той. 

По думите му новосъздаденото правителство е на компромиса. „На това, че в преговорите, които бяха абсолютно открити, се направи компромис от всяка една политическа партия спрямо програмата си. От тази гледна точка - е компромисно. Но от друга гледна точка, като самия състав на правителството, аз не мисля, че е компромисно“, каза още Бойчев. „Самият факт, че Бойко Борисов пое тежкия ангажимент да е министър-председател говори сам по себе си, че отдава голяма значение на това правителство от страна на нашата политическа партия. От друга гледна точка, че всички политически партии, които подкрепиха тази програма, имат участие в правителството и то на високо партийно ниво представителност като министри също говори, че от тяхна страна също се отдава голямо значение на това правителство”, каза още той. По думите му това е много сериозно правителство, с много сериозни ангажименти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване