11/08/14 09:16
(http://pik.bg)

Жители на Берковица излизат на факелно шествие заради убития Стефан

Жители на Берковица излизат на факелно шествие заради убития Стефан

Жители на Берковица излизат на факелно шествие днес в памет на зверски убития общински служител Стефан Васков, информира Нова тв. „Берковица, събуди се!“ е инициатива, която беше обявена във Фейсбук от приятели на Стефан.

„Искаме идеята ни да обедини всички и заедно да се противопоставим на апатията, безхаберието, омразата и цинизма, с които се сблъскваме всеки ден”, казват организаторите.

Стефан Васков е пребит зверски с бухалки в дома на Цветан Чавдаров на 19-ти октомври.

Събота вечер, преди две седмица. 31-годишният Стефан от Берковица излиза от дома си и казва на родителите си, че ще се върне след малко. Почти денонощие по-късно обаче се обажда от болницата в Монтана.

„Едвам говореше? - И какво ти каза? - В болницата съм, в хирургия. - Пита ли го защо? - Питах го катастрофа ли е станала? - Не…и това беше”, обяснява Васил Попов – баща на убития.

Преди да попадне в болницата, Стефан отива в апартамента на свой познат да играят карти. Там обаче, той е жестоко пребит. Версиите са причините за побоя са различни, а младият мъж умира няколко часа по-късно в Монтанската болница. Полицията е задържала трима души. По-късно в ареста остава само един.

„Искам да ви кажа, че аз не съм виновника за това нещо и само в Берковица може да се случи, полицай, който е на служба, да бъде оправдан и да не бъде съучастник в нещо такова. - Името на полицая? - Силвестър Коцов!”, казва Цветан Статиев – задържан за убийството на Стефан.

От полицията в Берковица са категорични, че при тях не работи служител с такова име. Оказа се, че Силвестър е бивш граничен полицай, отстранен от системата заради подкуп от пет евро. Пред камерата ни, мъжът признава, че е станал свидетел на побоя, но отказва да покажем лицето му.

„Вие стояхте и гледахте, как го бият..? - Не, няколко пъти се опитахме да му погнем, но Цветан имаше нож в него и с ножа вечерта дори се опита да посегне и нас. Ние затова не можахме да му помогнем отначалото. Имах телефон, опитах се да звънна на 112, той ми взе телефона и го удари от стената”, обяснява Силвестър Коцов – свидетел на побоя.

Според бившия граничен полицай, обвиненият за убийството Цветан е извикал Стефан в домът си с намерението да го бие. Подозирал, че го е натопил пред полицията за разпространение на наркотици.

„И твоето има се спряга тук в Берковица за разпространение на наркотици? - Така се говори, но няма такова нещо. Няма, това са слухове, защото се движех с Цветан, но това са глупости”, твърди Силвестър Коцов – свидетел на побоя.

А роднините, близките и приятелите на убития все още търсят истината

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване