11/08/14 12:05
(http://pik.bg)

Министърът на вътрешните работи потвърди: Турски самолет е кацнал извънредно в София

Министърът на вътрешните работи потвърди: Турски самолет е кацнал извънредно в София

Турски самолет е кацнал извънредно на летище София. Това заяви Веселин Вучков, министър на вътрешните работи, пред журналисти след церемонията по случай 135- годишнината от създаването на българската полиция, предаде репортер на  „Фокус“.

„Главният секретар на МВР – Светлозар Лазаров, току-що ми докладва за турския самолет, който е кацнал извънредно на летище София. Това се е случило минута преди да започне церемонията. В момента се изяснява случаят, като още информация по случая ще има по-късно“, съобщи Вучков. 


На въпрос във връзка с неправителствени организации от Германия, които имат идея да проведат акция на българо-турската граница Веселин Вучков обясни, че ако някой има намерение да разрушава държавно препядстващо съоръжение по границата ни с Турция, това няма да се случи. „Всеки европейски гражданин има правото свободно да се движи на територията на България, която е европейска държава и няма да направи изключение за никого. Ако някой има намерение да разрушава това препядстващо съоръжение на българо-турската граница, включително да доближи до една специална зона за сигурност, това няма да се случи.

Мога да го гарантирам. България не е разграден двор. Не е вярно, че са изпратени служители на МВР на границата заради този сигнал. Вчера получихме информация по професионален път най-вече, както и от специални писма от български евродепутат, а също и от политически сили. Няма нужда да ескалираме напрежение в обществото. Няма да допуснем разрушаване на държавно съоръжение. Това е и престъпление по Наказателни кодекс. Нека не предричаме нещата – вярвам, че ръководството ще се справи“, заяви министърът на МВР. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване