11/11/14 14:12
(http://pik.bg)

МВР не знаело, че издирват тефтерите на Златанов

МВР не знаело, че издирват тефтерите на Златанов

Изчезнаха тефтерчетата на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси. Основните доказателства по делото срещу Филип Златанов са откраднати от колата на вещото лице Стефан Бенчев, който трябваше да извърши ключовата експертиза в процеса.

МВР не е знаело, че издирват тефтерите от скандалното дело. Това каза пред Дарик вече бившият вътрешен министър Йордан Бакалов. Той обясни, че разследващите са разбрали, че издирват чантата с важните доказателства едва вчера. Информацията, че тефтерите на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов са изчезнали, се появи неофициално в края на вчерашния ден.

Тефтерчетата, които съдържат скандалните указания кой да бъде „оправен" и кой да бъде „ударен", както и инициалите на политици като ББ, ИФ и ЦЦ, са основно доказателство от делото, по което на първа инстанция Златанов беше осъден на 3 години и половина затвор. Според бившия вътрешен министър Йордан Бакалов тефтерите са изчезнали в последния му работен ден на поста - миналата седмица, в четвъртък.

По неофициална информация крадци са отмъкнали черната кожена чанта на вещото лице Стефан Бенчев, където са се намирали тефтерите. Помолен да коментира случая бившият министър заяви, че едва вчера е разбрал, че става дума за въпросните тефтери: „Откъде сте убедени, че ние сме работили. Аз бях министър до четвъртък. Знам, за случая, но оставете хората да си свършат работата. Не ме занимавайте, аз вече си вадя хляба с други неща. Това, което аз знам, че кражбата е станала в четвъртък и то не е описано изобщо по никакъв начин, че става въпрос за това тефтерче.

Обърнете се към прокуратурата да ви отговорят защо това веществено доказателство се намира в колата на вещото лице. Престанете да търсите МВР по този казус. За да го откраднат това тефтерче, не МВР е разрешило то да се намира в чантата във въпросния експерт. МВР разбра снощи, че става въпрос за кражба на тези тефтерчета".

Бакалов беше категоричен, че отговорността за изчесването на двете тефтерчета е на прокуратурата, а МВР ще направи всичко възможно да ги намери: „Кой трябва да уведоми за изчезването на вещественото доказателство? Кой е разрешил това веществено доказателство да се намира в колата? Кой?" Делото срещу Филип Златанов в САС трябва да се гледа на 20 ноември.

След изчесването на тефтерите, на които трябваше да се извърши графологична експертиза обаче, е твърде вероятно процесът да рухне, тъй като именно върху тях се крепи работата на обвинението до момента. Днес предстои да стане ясно и какви са резултатите от проверката, която прокуратурата от своя страна започна по случая.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване