11/11/14 07:22
(http://www.klassa.bg/)

„Пикадили” и „Карфур” се обединиха

 Собствениците на веригите от супермаркети „Пикадили” и „Карфур” в България съобщиха, че се обединяват. АП Март АД и КМБ България са постигнали взаимно съгласие за увеличаване на капитала с 46 милиона лева, от които 50% през 2014 година и 50% догодина, за да се стабилизира бизнесът в България. Двамата партньори ще запазят равно участие в новия джойнт-венчър, който ще оперира мрежа от 75 магазина в България с общ оборот от 452 млн. лева и повече от 3000 служители.

 

Начело на новата структура като регионален мениджър ще застане сегашният изпълнителен директор на гръцката „Маринопулос Груп”. Компанията оперира бизнеси за повече от 2,5 млрд. евро в Гърция, България, Албания, Скопие и Кипър.

 

Стратегията на новата структура ще бъде насочена към разширяване на мрежата от магазини. Споразумението ще бъде финализирано след официално одобрение от Комисията за защита на конкуренцията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване