11/11/14 09:35
(http://www.dnevnik.bg/)

Спецслужбите продължават да се използват за политически цели, смята вътрешният министър


"Службите в България продължават да тънат в нормативно безвремие и работят по стародавен обичай. Има много какво да се желае не само по отношение на ДАНС, но и на другите служби, които са допускали спекулации с политически цели", каза по "Нова телевизия" новият министър на вътрешните работи Веселин Вучков. Той изведе и редица доказателства за това.

Министърът посочи, че в МВР има дефицит от около 216 млн. лева. Причината за това основно бил приетият от предишния парламент нов закон за ведомството.

"Дори финансовият министър Петър Чобанов предупреди, че няма пари за този закон. С помощта на "Атака" този закон мина и през вето на президента и сега цялата тежест е върху нас. Ще обсъдим дали при актуализацията на бюджета да не се отпуснат още 125 млн. лева за МВР. Няма риск полицаите да останат без заплати", добави новият вътрешен министър.

Критикувах Лазаров, но няма да наруша закона и ще работя с него
Коментирайки личността на главния секретар Светлозар Лазаров, който с новия закон за МВР беше бетониран на поста си за пет години, Вучков каза, че ще се съобрази с реалностите. "Законът за МВР влезе в сила на 1-ви юни и има избран главен секретар. Той продължава да работи, независимо от това, че като депутат имах възможност многократно да критикувам неговата работа, включително и като професионалист само заради случая "Лясковец", в който очевидно службите претърпяха провал", каза Вучков.

Той обаче смята да назначи свой доверен човек за заместник-главен секретар. "Спрял съм се на две лица, в момента се правят проверки за тях за безупречен морален и професионален облик и за това да са извървели цялата стълбица. Няма да има двувластие, всеки ще бъде оценяван според качествата му. Трябва да се възстанови ролята на президента и той да назначава с указ главния секретар и шефа на ДАНС", каза министър Вучков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване