11/11/14 22:37
(http://pik.bg)

Театрален проект за 41 хил. евро ще реализира Професионалната гимназия по туризъм в Търново

Театрален проект за 41 хил. евро ще реализира Професионалната гимназия по туризъм в Търново

„Ние сме на една сцена с нашите различия и прилики” е театрален проект, който ще бъде реализиран от Професионалната гимназия по туризъм във Велико Търново. Неговата обща стойност е 41 хил. евро, като средствата са осигурени по Европейски проект. Това информира за "Фокус" Валя Пилева, координатор по проекта и зам.-директор в училището. Велкотърновското школо е координатор по проекта, а партньори са Турция, Германия и Румъния.

В рамките му се предвижда изработване на пиеси на английски език, както и различни електронни списания и речник на четирите майчини езика и английски. „От нашето училище ще участват 10 деца, които са на възраст над 14 години. Предполагам, че всички те ще са свързани с театралния ни клуб, защото това е основната дейност на проекта”, обясни още Валя Пилева. Участниците ще се включат в обучителни семинари в Германия и Турция.

Всички средства, които ще са нужни на учениците, са осигурени по програма „Еразъм+” и не се налагат те да се включват със собствено финансиране. Партньорите по проекта от трите държави ще пристигнат на работна среща в България на 1-ви декември. На нея няма да присъстват ученици. „Нашите деца ще заминат, вероятно през пролетната ваканция за Турция, а на следващата година по същото време за Германия”, добави още Валя Пилева. Тя поясни, че през тази година проектите са закъснели и това е причината все още да няма конкретна яснота в датите за изпълнението им. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване