11/11/14 07:06
(http://www.klassa.bg/)

Фондацията върна вкуса на времето

 На грандиозен концерт петимата страхотни български музиканти и певци - Дони, Кирил Маричков, Иван Лечев, Славчо и Венко Поромански от "Фондацията" взривиха зала "Арена Армеец", предаде репортер на БГНЕС.

Още с първите ритми публиката запя заедно с любимите си музиканти култови български парчета, на третото залата беше на крак и не спря да танцува до последния акорд. "Фондацията" изпълниха хитовете на Дони, ФСБ, Щурците, Б.Т.Р. "Върнахте ни младостта" обърнаха се музикантите към вдъхновената публика и запяха като благодарност парчето "Мен ми стига, ти си тук...".

Всичко започна както и преди месеци на първия концерт в НДК през пролетта, с приятното усещане, че си на приятелски концерт. След "Пак ще се прегърнем" на ФСБ, "Червило" на Дони и "Бяла лунна вечер" на "Щурците" всичко се превърна в музикална магия. А петимата на сцената се раздадоха с китарите си. Изпълнената зала показа, че обича хубавата, стойностна българска музика и не спря да пее заедно с музикантите, а и без тях.

Освен петимата музиканти на сцената до тях излязоха трима специални гости в лицето на Валди Тотев и Георги Марков от Щурците и Константин Цеков от ФСБ.

Както беше обещал Кирил Маричков пред организаторите от "Артишок", нямаше нито една непозната песен, а рок звученето и електрическите китари се превърна в повече от шоу във втората част на вечерта. Два часа в грандиозната зала пяха приятели за любовта и за надеждите на младостта.

Константин Цеков запя "Не помня беше ли красива", а всеки акорд бе довършван от публиката. Както обикновено, Иван Лечев се пошегува със себе си, че предстои изпитанието да попее. Влади Тотев излезе целият в бяло, за да потопи залата в поезията на Миряна Башева и да я върне във времето на "последния милиционер". Не може на ден като днешния – 10 ноември, Валди да пропусне "Вдигни очи", а на огромните екрани фотосите пренесоха публиката в онези години на голямата надежда и на грандиозния син митинг, изпълнил "Цариградско шосе".

Особено място за вечерта бе отредено на големия хит от близкото минало на Дони & Момчил "Малкият принц", с която през 1995 г. печелят първа награда за видеоклипове на фестивала "Златната антена". "Това е вкусът на времето" на "Щурците" направо взриви залата.

Дони каза, че този концерт е началото на едно ново турне. Фондацията тръгва на турне в Нова Зеландия, Австралия и САЩ. "Ще снимаме всички концерти и ще направим албум за пътуващ концерт", обяви Дони.

След последното парче "Пак ще се срещнем след 10 години", първият бис беше изпълнен в памет на Пеци Гюзелев. Заедно с него и неговата китара, тримата от Щурците изпяха "Клетва" на Кирил Маричков. "Макар в шоуто да е прието да поизлезем, за да ни извикате на бис, ние ще ви попеем още", каза Маричков. Цялата зала запя "Бяла тишина" на Георги Минчев, а последната, но само за този концерт бе "Среща" на "Щурците". БГНЕС

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване