11/12/14 18:44
(http://pik.bg)

Светлана Александрова: Не исках да убия бебето, стана грешка

Светлана Александрова: Не исках да убия бебето, стана грешка

31-годишната Светлана Александрова отказа да признае, че е удушила умишлено новородената си дъщеря. "Не съм й направила нищо. Не исках да я умъртвявам, стана грешка", заяви пред пловдивския окръжен съд майката. Тя е обвинена в убийство на четвъртото си дете, което родила на 4 януари т.г. в апартамента си в кв. "Тракия". Бебето живяло само два дни, пише "24 часа".

Светлана има близнаци на 5 г. и син на 6,5 г.от различни бащи. Не е омъжена. Твърди, че била в родилен шок. Чудела се как ще се справи с четири деца. Според обвинението след като родила момиченцето, Александрова взела ножица и го пробола в гърдите. После изтичала да аптеката, купила памперси и храна. На другия ден пратила бебето в Садово при свой приятел. Когато видял раните по телцето, той се изплашил и го върнал на майката. Светлана решила да го остави в родилен дом. На път за там бебето заплакало, а тя му запушила носа и устата, в резултат на което се задушило.

Съдия Веселин Ганев разясни на 31-годишната жена, че ако признае вината си, ще получи по-леко наказание. В противен случай законът предвижда от 15 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор. Майката бе категорична, че не е убийца. Служебният й защитник Николай Василев обясни, че ще пледира за убийство по непредпазливост. На следващото заседание ще бъдат разпитани вещи лица и двама свидетели, единият от които е бащата на подсъдимата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване