11/12/14 07:58
(http://pik.bg)

Шоу! Обущар от Горна Оряховица кара 25 години без шофьорска книжка

Шоу! Обущар от Горна Оряховица кара 25 години без шофьорска книжка

Обущар от Горна Оряховица повече от 25 години кара мотоциклет без шофьорска книжка, пише "Телеграф". Още през социализма милиционери взели книжката на Андрейчо Кирчев, защото карал моторчето си след употреба на алкохол.

В знак на протест той пък се зарекъл, че няма да ходи и да се моли на униформените да му я връщат и най-демонстративно продължил да си кара. След като още няколко пъти му съставяли актове, милиционерите вдигнали безпомощно ръце и го оставили на мира. Днес милиционери няма, но Андрейчо продължава да си джитка из града с моторетката без книжка.По-голямата част от живота на 70-годишният обущар е преминала в битка срещу тоталитарната държава и система. Кирчев е софиянец, но още като младеж, заедно с родителите си, е изселен в Горна Оряховица.

Признава, че през целия си живот от всичко най-много мразел някой да му казва какво да прави. Затова често си пател от органите на реда. Обичал да гуляе, а това не се харесвало на органите на реда и го интернирали в Горна Оряховица. Там продължил да "подрива" устоите на соцобществото с панталони тип чарлстон, засукана прическа и поведение. Офицерите се опитвали да се заяждат с него, но той ги пребивал. 



Накрая влязъл и в затвора. Като излязъл оттам работел като барман, сервитьор и управител на първите заведения в Горна Оряховица. Веднъж катастрофиралб с моторчето си и вместо да лекувмат засегнатите бели дробове, му извадили гласните струни. След 18 години редовни прегледи срещу 200 лева и свински бут, докторът му признал, че напразно е извадил гласните му струни. Направо онемях, казва Андрейчо. Вече четвърт век той поправя обувки. В ателието му има снимки на най-големите диктатори. Сред тях са Тодор Живков и Цола Драгойчева. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване