11/13/14 09:19
(http://pik.bg)

10 години зад решетките за мъж, наръгал многократно съселянин

10 години зад решетките за мъж, наръгал многократно съселянин

10 години при строг режим ще лежи Филип Стефанов за това, че наръга на решето свой съселянин. Окръжният съд в Смолян постанови присъдата по съкратеното съдебно следствие, след като мъжа си призна изцяло вината. Инцидентът стана през юни т.г. в рудоземското село Рибница, пише "24 часа".

54-годишният мъж бил нает наскоро за пазач на строителна техника и решил да се черпи в местния аперитив, след като вече бил изпил половин литър ракия. Собственикът му дал 100 грама ракия обаче му направил забележка да не пипа касетофона и пияният мъж се разярил, метнал стол, след това се пробвал да нападне кръчмаря и с нож от заведението. Юлиян Башев се обадил в полицията и наряд на място го предупредил да престане. Той си тръгнал, но след малко се върнал с 32 см дълъг нож, като по пътя се заканил пред двама младежи, които оправяли гума на багер, че отива да заколи кръчмаря. Първо наръгал 62-годишният Башев в корема, а след това още три пъти в корема и шията, преди да изпусне ножа. Двамата младежи, които били в кръчмата, хвърлили ножа в градина и се обадили на тел.112 за пострадалия.

Реакцията на младежите и бързата медицинска помощ, която е получил е спасила живота му, стана ясно в съдебна зала. Башев бил с кръвоизлив в корема и опасност за живота, същата вечер е опериран. Филип Стефанов е със синдром на алкохолна зависимост, но може да отговаря за постъпките си, сочи психиатрична експертиза. Той е с основно образование, 20 години не се хващал на трайна работа, прехранвал се от гъби. Преди много години е лежал в затвора, след като налетял да души майка си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване