11/13/14 11:55
(http://pik.bg)

571 загинали при катастрофи от началото на годината у нас

571 загинали при катастрофи от началото на годината у нас

571 души са загинали при катастрофи от началото на годината у нас. Тревожните данни оповести вътрешният министър Веселин Вучков след пресконференция в Министерски съвет.

Жертвите не са малко и тази година най-вероятно ще бъдат над 600, добави той. Има една положителна тенденция за намаляване на жертвите по пътищата – в периода 2008 – 2014 година станаха от 1200 станаха 600.

Това е окуражаващо след като ЕС си постави за цел за 10 година до 2020 годна да намали жертвите с 20%. Независимо от всичко жертвите и травмите са изключително много, заяви Вучков.

Превантивната дейност е изключително важна, също така и медийна кампания, която в последните години е много добра, по-безопасни пътища, санкционната система да е уравновесена и административните наказания от страна на КАТ към МВР. В Наказателния кодекс неколкократно променихме наказанията за тези, които носят вина за жертвите и травмите по пътя.

С комплексни усилия се надявам наистина да има прогрес и да постигнем още по-забележителни резултати. Постоянството и упоритостта са необходими непрекъснато, каза още вътрешният министър.

В неделя - 16-и ноември, е Международният ден за почит към жертвите на катастрофи. Тогава в цялата страна ще бъдат отслужени молебени в храмовете на различните вероизповедания.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване