11/13/14 10:17
(http://pik.bg)

Безлов: Много веществени доказателства у нас се унищожават или изчезват поради небрежност

Безлов: Много веществени доказателства у нас се унищожават или изчезват поради небрежност

Много веществени доказателства в България се унищожават или изчезват поради небрежност, каза Тихомир Безлов старши експерт в Центъра за изследване на демокрацията, по повод изчезналите бележници на Филип Златанов, цитиран от "Фокус".

"Възможно е и да става въпрос за криминален случай, но обществото и медиите в България са по–склонни да виждат конспирация в този случай", отбеляза Безлов.

“Аз веднага виждам и някаква политизация на темата - ето сега точно това правителство като дойде, на него му е изгодно. Другата страна казват – ама как пък точно като дойдем започват някакви такива ченгеджийски номера, да се появяват записи, да се появяват, някакви такива мистериозни неща да се случват“, посочи Безлов.

Той припомни историята с мистериозните флашки, които пристигаха също толкова мистериозно в някои медии.

„Видимо беше, че има едно усилие, което е явно свързано с хора от службите, т.е. някакви хора, които имат специални знания и които съответно успяха да извлекат политически дивиденти от това“, допълни Безлов.

Случаят с изчезналите бележници на Златанов няма да се отрази на политическата обстановка в страната, смята Безлов. Той изтъкна, че проблемите на България не са тефтерчетата на Златанов, а влошената икономическа ситуация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване