11/13/14 13:09
(http://www.klassa.bg/)

Днес е Световен ден на добротата

 На 13 ноември се отбелязва Световният ден на добротата. През 1998 година в Токио е открита първата конференция на Международното движение за доброта, в което се включват Австралия, Канада, Япония, Тайланд, Сингапур, Великобритания и САЩ.

Науката вече е доказала, че добрите хора боледуват по-малко и живеят по-дълго. Освен това колкото повече добри неща правим, толкова по-щастливи се чувстваме.

Друг страничен ефект на добрината е изработването на хормона на удоволствието. Когато човек помага на друг, мозъкът му произвежда голямо количество ендорфини, които имат успокояващ ефект, неутрализират стреса и намаляват депресията.

Проявявайки отзивчивост ние изпитваме физическо облекчение, чувстваме се по-малко самотни, околните не ни дразнят толкова. Отзивчивостта се съпровожда от душевен подем, граничещ с еуфория, което се обяснява с хормона серотонин, регулиращ настроението.

Цветята символи на Деня на добрината са маргаритките и герберите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване