11/13/14 23:25
(http://pik.bg)

Кабинети за спешна помощ в столицата стоят заключени

Кабинети за спешна помощ в столицата стоят заключени

Три от петте изнесени кабинета на Бърза помощ по кварталите в София стоят заключени. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Те бяха предоставени от общината преди повече от година, за да може линейките да стигат по-бързо до пациентите от по-отдалечените квартали.

"За съжаление, проблемът с кадрите в Бърза помощ още не е решен. Сега за цяла София отговарят 18-20 екипа, а минималните европейски стандарти изискват да са два пъти повече. Надявам се новият здравен министър, който добре познава проблемите като доскорошен общински съветник, да предприеме нужните мерки", каза Фандъкова. Тя ще има среща с д-р Петър Москов следващите дни, пише "24 часа".

Изнесените кабинети работят само в районите "Кремиковци" и "Нови Искър". В първия са обслужени 2500 болни по домовете, а на място са прегледани 1000 души. Заключен обаче стои изнесеният кабинет за най-големия район - "Люлин", който е в 12-о ДКЦ.

До Нова година ще е готова програма за основен ремонт на сградите на общинските здравни заведения.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване