11/13/14 10:59
(http://www.klassa.bg/)

Кристиян Кръстев бивш министър стана иподякон


Бивш министър тръгна по пътя на вярата. Служебният министър на транспорта в правителството на Марин Райков Кристиян Кръстев стана иподякон. Той бе и заместник на Ивайло Московски в транспортното министерство в първия кабинет на Бойко Борисов.
Чрез профила си във "Фейсбук" Кръстев сподели, че по време на празнична литургия в храм в Берлин е подстриган за иподякон.
"Иподякон е най-ниската степен в църковната йерархия. Това не означава духовник, свещеник или монах. Той помага при подготовката и провеждането на богослуженията. Иподяконът е например четец, певец или свещоносец при богослуженията”, обясни пред камерите на Нова ТВ Кристиян Кръстев.
Той обясни избора си като естествен процес, тъй като семейството му го е възпитало по този начин и има общо с духовенството.
"Вярата си я има в мен, просто я развивам. Не ми се е случило нищо лошо, за да взема това решение. Нямам амбиции в духовенството.
За мен работата в Божия храм е смирение”, каза още Кръстев.
Той поясни, че няма да се откаже от светската си работа, а ще съчетава двете дейности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване