11/13/14 23:55
(http://pik.bg)

Общините пак ще разрешават строежите за над 10 млн. лева

Общините пак ще разрешават строежите за над 10 млн. лева

Големите проекти за над 10 млн. лв. се връщат при общините. Това става с промени в Закона за устройство на територията, които бяха внесени вчера в парламента, пише "24 часа".

Общините и областите ще съгласуват, одобряват и дават разрешения за строеж на строежи от първа и втора категория, които са за над 10 млн. лв., предвиждат текстовете. Правата на общините за големите проекти бяха отнети и дадени на министерството на инвестиционното проектиране, което бе създадено при кабинета “Орешарски”. При служебното правителство пък министерство имаше, но нямаше министър.

Новият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова заяви, че го закриват и ще го влеят в нейното ведомство.

Според проекта Министерството на регионалното развитие (МРР)отново става Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). А всички функции на министъра на инвестиционното проектиране се поемат от министъра на регионалното развитие и благоустройството. Включително правомощията по отношение на ДНСК и Агенцията по геодезия, картография и кадастър. За да стане това обаче, отново се променят 63 закона.

Започнатите производства по съгласуване и одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешения за строеж ще бъдат довършени от министъра на регионалното развитие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване