11/13/14 18:48
(http://pik.bg)

Около 30 служители на ТЕЦ – Варна протестираха и тази вечер

Около 30 служители на ТЕЦ – Варна протестираха и тази вечер

Около 30 служители на ТЕЦ – Варна се събраха и тази вечер пред катедралния храм в града, за да протестират срещу планирането от собственика на ТЕЦ-а „ЧЕЗ – България” ЕАД закриването на топлоцентралата след 1 януари 2015 година, предаде "Фокус".

Протестът бе организират от синдикалните организации КНСБ и КТ „Подкрепа”. На него протестиращите изказаха възмущението си от закриването на предприятието и посочиха, че това ще наруши сериозно работата на българската енергийна система. 

Синдикалистите коментираха, че предстои уволнение на 236 служители от ТЕЦ – Варна след 1 януари, което означава, че те изключително тежко ще си намерят друга работа и обрича семействата им на недоимък. Бяха издигнати плакати „Искаме да работим в България” и „Не взимайте хляба ни”. 

От синдикалните структури заявиха, че ТЕЦ – Варна изключително важна за т.нар. студен резерв на българската енергетиката. Според протестиращите новото правителството и лично министър-председателят, и министърът на енергетиката трябва да направят всичко възможно, за да разубедят собственика да не закрива централата. 

По думи на Румен Нешков от КТ „Подкрепа”, засегнати от спиране дейността на топлоцентралата ще бъдат и жителите на село Езерово, защото ще останат без парно и топла вода, при това посред зима. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване