11/13/14 07:15
(http://www.klassa.bg/)

Откриха новата поточна линия в завода на „Корадо България” в Стражица

 Новата поточна линия в завода на „Корадо България“ в град Стражица беше официално открита вчера. Инвестицията е за 3 млн. евро и представлява първи етап от мащабната инвестиционна програма на предприятието на стойност 25 млн. лева.

 

Стартът на новата линия беше даден от изпълнителния директор на „Корадо Груп” Войтех Чамек и световноизвестната българска лекоатлетка Ивет Лалова. Тя ще заработи на пълна мощност още през януари 2015 г. и благодарение на нея производственият капацитет на „Корадо България“ ще се увеличи с още 650 000 радиатори. Така годишният капацитет на компанията ще достигне 1.15 милиона единици.

 

Изпълнителният директор на „Корадо Груп“ г-н Войтех Чамек увери, че инвестиционната програма на компанията ще продължи да се развива и през следващите 2 години, тъй като целта й е да продължи технологичното си развитие, разширяването на производството, както и стабилното си присъствие на традиционни и нови пазари.

 

Финансовите резултати на „Корадо Груп“ за първите девет месеца на годината показват стабилен растеж. Положителна е тенденцията и за „Корадо България”, като дружеството отбелязва растеж в нетните си приходи с над 11%. Освен че ще разшири значително продуктовата гама на завода, втората поточна линия ще отвори възможност и за увеличаване на заетостта в предприятието с 11 на сто. В момента „Корадо България“ дава работа на 185 специалисти и работници.

 

Последната инвестиция в завода в Стражица е част от дългосрочната стратегия на „Корадо Груп” в три основни направления: производство на традиционни и луксозни продукти, както и на енергоспестяващи радиатори, с което ще бъде даден отговор на промените в европейското законодателство за защита и опазване на околната среда.

 

За финансирането на част от инвестиционната програма по-рано тази година „Корадо България” взе решение за увеличаване на капитала си чрез БФБ. Преди броени дни започна записването на правата за увеличение на капитала. По тази линия ще бъдат осигурени 8 млн. лв. Останалите 17 млн. лв., необходими за изпълнението на цялостната инвестиционна програма, ще дойдат от собствените ресурси на компанията, поясни г-н Чамек.

 

„Корадо България” отчита 13,4 на сто ръст в производството и 11,8 на сто ръст на печалбата през първите 9 месеца на 2014 г. на годишна база.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване