11/13/14 17:52
(http://pik.bg)

Уволниха учителката, шамаросала директорка на пернишка гимназия

Уволниха учителката, шамаросала директорка на пернишка гимназия

Правомерно е уволнението на учителката Петрана Методиева от ПМГ „Христо Смирненски” в Перник, пише Мироглед.

Договорът й е прекратен, съгласно условията, заложени в него. Спорът по законосъобразността на прекратяването на договора се решава по исков ред и компетентен да се произнесе по въпроса е съдът .Това сочи проверката на Регионалания инспекторат по образование в Перник.

Проблемът нашумя след като директорът на гимназията Елеонора Бойчева връчи на учителката по английски връчила заповедта,  че договорът й е прекратен. Тогава педагожката и забила шамар.

По време на проверката са проведени работни срещи с учители от гимназията и е направена анкета сред учениците с цел получаване на информация относно екипната работа, като фактор за комплексен подход при обучението на учениците и уменията за водене на образователно-възпитателен процес в учебните часове.

По отношение на конфликта между директора на ПМГ „Христо Смирненски” и Методиева, възникнал в момента на връчване на заповедта за прекратяване на трудовия договор, Регионалният инспекторат по образованието – Перник определя като недопустимо разрешаването на спорове и конфликти в образователните институции извън законосъобразните мерки и форми.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване