11/13/14 07:10
(http://www.klassa.bg/)

Шест вида депозити гарантирани в КТБ

 Притежателите на средства в останалата без лиценз Корпоративна търговска банка ще могат да получат гарантираните 196 хил. лева от държавата, ако са ги били вложили в някой от следните шест продукта - Пре­фе­ренциален безсрочен депозит; Безсрочен депозит “Плюс”; Срочен депозит “4х4”; Безсрочен депозит “Евролев”; Стандартен срочен депозит и преференциален депозит с издаване на депозитен сертификат. За това съобщиха вчера от Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Независимо от преустановяването на предлагането на тези продукти средствата по тях продължават да са защитени, уточняват от фонда. Освен това са защитени и средствата по другите официално обявени продукти. Изключ­ването от гаранция според закона се отнася за влоговете с привилегировани лихвени условия, при които има индивидуално договорени по-добри лихвени условия от тези, които банката публично предоставя на вложителите си.

 

Междувременно американският финансист проф. Стив Ханке, обяви, че отдавна трябваше да отнемат лиценза на трезора. Това, което трябва да бъде направено сега, е да бъдат установени хората, които са теглили заеми от банката и не са ги върнали, смята бащата на валутния борд у нас. Всъщност КТБ никога не е била банка, а огромна машина за обезценяване на активи и влошаване на икономиката”, казва проф. Ханке.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване