11/14/14 07:39
(http://www.klassa.bg/)

Google нае за 60 години летище на НАСА

 Google нае стар летищен комплекс на НАСА, където да прави тестовe на космическите си апарати и роботизирана техника. Той вече е превърнат в база за частните самолети на собствениците и изпълнителните директори на многомилиардната корпорация.

 

Фирмата Planetary Ventures, която е едно от многото подразделения на Google, ще поеме управлението на летище Мофет, намиращо се в Маунтин Вю, Калифорния. Според прессъобщението на НАСА съоръжението ще бъде използвано за „проектиране, развитие, монтаж и тестове на устройства в областта на космическите изследвания, авиацията, роботиката и други високи технологии”. Google наема летището за срок от 60 години, за който ще плати на агенцията 1,16 млрд. долара. В сделката е включено и възстановяването на прочутия Хангар 1, който е една от забележителностите в Силициевата долина. Построен през 1933 г., той и до днес е сред най-големите куполни постройки в света.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване