11/14/14 11:16
(http://pik.bg)

Беновска пред ПИК: Защо БСП, работодателите и синдикатите скрито обсъждат Бюджет 2014

Беновска пред ПИК: Защо БСП, работодателите и синдикатите скрито обсъждат Бюджет 2014

Днес в зала "Запад"  в Народното събрание в 10 часа беше насрочена среща между работодателите, синдикатите и ръководството на БСП в лицето на Михаил Миков, Корнелия Нинова и Петър Кънев. Те заявиха, че ще обсъждат актуализацията на Бюджет 2014, заяви журналистката и собственичка на Радио К2 Илиана Беновска пред ПИК.

"Журналистите се бяхме събрали с огромен интерес да разберем каква е концепцията на това обсъждане, но Михаил Миков ни помоли да напуснем залата. Зададох му въпроса: Какво скришно има в обсъждането на Бюджет 2014 между официални институции, втората по представителство парламентарна група в 143-то Народно събрание, представители на работодателските и синдикалните организации, които са членове на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Миков и председателя на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев заявиха, че ще се чувстват по-спокойни, ако обсъждат помежду си тези промени. На въпроса ми, че нали всичко трябва да е публично, защото ние сме ползвателите на този бюджет, а те са нашите представители, те не успяха да ми дадат убедителен отговор", каза още тя.

Беновска е категорична, че е интересен фактът, че на тази среща нямаше представителство на нито на председателят на КРИТ Огнян Донев, нито на председателят на Българска стопанска камера Сашо Дончев, нито лидерите на КНСБ и на Подкрепа Пламен Димитров и Константин Тренчев. "Тези организации бяха представени на сравнително ниско ниво. Ще видим дали това е някакъв сговор с чиновници от организациите и опозицията, ще следим събитията", заяви Илиана Беновска.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване