11/14/14 07:08
(http://www.klassa.bg/)

Конференция „Енергийна ефективност в сгради и пасивни къщи – германското Know-How и потенциалът в България“

 Конференцията „Енергийна ефективност в сгради и пасивни къщи – германското Know-How и потенциалът в България“, ще се проведе на 18 ноември 2014 г. (вторник) от 9.00 до 15.30 ч. в Радисън Блу Хотел София (пл. Народно събрание 4).

Експертите от Германия – арх. инж. Мертен Уелш (Федерален институт за изследване на строителството, градското планиране и пространственото развитие BBSR), инж. Мариане Фуяра (Координатор на проект PassREg, финансиран от Европейската комисия, Passivhaus Institut Darmstadt) и Йелка Шедлински (Консултант по поръчение на Експортната инициатива „Енергийна ефективност“ на Германското федерално министерство на икономиката и енергетиката, eclareon GmbH) – ще представят утвърдилите се в Германия успешни модели в сферата на енергийната ефективност и пасивните къщи. Ще бъде представен международно признатият стандарт на Passivhaus Institut Darmstadt „Пасивна сграда“.

Арх. Георги Николов (Председател на УС Информационна група „Пасивни Сгради България“) и арх. Здравко Генчев (Изпълнителен директор Център за енергийна ефективност ЕнЕфект) ще очертаят пътя към постигане на почти нулево енергийни сгради в България и опита в изграждането на пасивни къщи в страната.

Гостуващите четири германски фирми ще представят своя опит в областта на енергийната ефективност.

Програмата на конференцията на 18 ноември ще намерите тук (както и в приложения файл). Профилите начетирите германски фирми ще намерите тук (както и в приложения файл). Осигурен е симултанен превод.

За участие в конференцията са се регистрирали над 170 гости.

Конференцията ще открият д-р Петер Колб, Заместник-посланик на Федерална република Германия, и Главният управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) д-р Митко Василев.

На 19 и 20 ноември 2014 г. четирите германски предприятия ще имат индивидуални срещи при закрити врати с представители на някои от 37-те български фирми и други организации, заявили желанието си за участие. Ще се състоят общо 57 срещи! Тема на разговорите е възможностите за партньорство.

Проектът е по поръчение на Германския Бундестаг и се финансира от Германското федерално министерство на икономиката и енергетиката. Осъществява се с партньорството на Информационната група „Пасивни сгради“ в България и Центъра за енергийна ефективност „ЕнЕфект“.

Невена Драгостинова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване