11/14/14 14:02
(http://www.klassa.bg/)

НАГРАДА "ДЕЛО НА ГОДИНАТА"

 Магистрати, прокурори, нотариуси, адвокати на крака пред Еню Комитов

Церемонията събра над 3000 лв. за болни от церебрална парализа деца

 

На стилна церемония бяха раздадени Годишните награди за правосъдие „Темида-цената на истината“ вчера вечерта в зала София на хотел Кемпински. Те бяха част от Благотворителния бал на юристите, който се проведе в подкрепа на две болни от церебрална парализа деца – 13-годишната Снежанка и 7-годишният Божидар, както и на 8-годишният Елвер, който е в будна кома.

Изисканата вечер започна с невероятно изпълнение на солистката на ансамбъл Българе Албена Вескова, която събра бурните аплодисменти на юристите.

След ния водещите на на събитието – правистите Юлиян Демирев и Нина-Никол Хамилтън (която блестеше в уникална червена рокля от Брайдъл Фешън), превърнаха „Темида-цената на истината“ в конкуренция на Оскарите. Номинираните и наградените излизаха на стилно украсена сцена, в унисон с тематиката. Скулптура на темида строго дирижираше парада, а декораторите бяха помислили и за най-малките детайли.

На огромните видеостени се въртяха видеовизитки на всеки един от номинираните в 8-те категории – Адвокат на годината, Жена Адвокат на годината, Кантора на годината, Дело на годината, Прокурор на годината, Съдия на годината, Нотариус на годината и Правосъдие зад граница. Бяха дадени и две специални награди – за юрист в медиите приза отиде при адвокат Биляна Тончева, а статуетката за Правосъдие зад граница попадна в ръцете на Силви Гаврилов, председател на Клуба на адвокатите франкофони. Наградите им бяха връчени съответно от издателят на сп. „Власт-бизнес и политика“ г-н Светослав Стефанов и от директора на БНР – програма Хоризонт г-н Васил Чобанов.

Тази година юристи и медии номинираха заслужили магистрати, нотариуси, адвокати и прокурори от цялата страна, които пропътуваха разстоянието до София, за да получат това огромно признание.

Първите номинирани бяха от категорията Съдия на годината. Това са – Георги Ушев, Магдалина Иванова, Богдана Желявска, Янко Георгиев и Янко Янев. За да връчи статуетката Темида на сцената излезе Соня Колтуклиева, а приза отиде при Богдана Желявска от Софийски Градски съд.

В категорията млад юрист бяха номинирани  Гинка Христова , Борислав Чолаков, Михаил Миланов от София,    Светослав Бързанов от Варненската колегия и  Денис Мустафа и Милена Станджикова от Пловдивската колегия. За да връчи наградатаТемида за Млад юрист на сцената излезе ръководителят на магистърската програма по европейско право в СУ и носител на катедра Жан Моне на Европейския съюз доц. доктор на юридическите науки Атанас Семов. След прочувствена реч, той обяви за победител Гинка Христова.

В категорията Кантора на годината конкуренцията бе убийствено жестока, а секретарят на Софийска адвокатска колегия г-н Владимир Дончев, дори се пошегува от сцената, че му е „неудобно да гледа такива мастити адвокати в очите, затова им е обърнал гръб“. Той обяви за победител кантората „Андрей Делчев и партньори – Евролекс България“. Конкуренция на сцената им правиха „Вълчев и Борисов“, „Пенков, Марков и партньори“, „Рашев и партньори“ и „Базлянков, Станоев и Ташев“.

Номинираните нотариуси бяха Албена Наумова, Весела Ивчева, Виолета Петрова, Цветелина Гечева и Меглена Ангелова – Цацарова. Статуетката Темида връчи главният редактор на в-к Новинар г-н Стоян Сираков на нотариус Цветелина Гечева.

В категорията Адвокат на годината присъствието на номинираните също бе изключително силно. На сцената в пълен състав излязоха Константин Симеонов от Благоевградската колегия, Богдан Йорданов от Бургаската АК, Васил Ставрев от Варна, Иван Кръпов от София и Атанас Богданов от Пловдивската адвокатска колегия. След като ги поизпоти, водещата от Нова тв Люба Кулезич обяви победителят в таки категория. Със статуетка Темида си тръгна Иван Кръпов.

Последва женското оръжие в адвокатурата и номинациите за Жена Адвокат на годината. А номинирани бяха  Екатерина  Димитров,  Ренета  Даньовска, Росица Вучева, Снежина Спасова, Магдалена Колева и Радост Караиванова. Правосъдният репортер на в-к Стандарт Захари Белчев връчи статуетката на Екатерина Димитрова.

Номинираните за Прокурор на годината бяха Валентин Ангелов и Руси Алексиев от София, Христо Георгиев от Благоевград, Дарин Лаков от Ботевград, полк. Емил Ангелов от Пловдив. Издателят на в-к „19 минути“ Борис Ангелов обяви от сцената победителя Руси Алексиев от Апелативна прокуратура.

В категорията Дело на годината се надпреварваха пет знакови дела от годината - Бойко Борисов срещу Волен Сидеров – спечелено от Борисов, адвокат по делото Марин Марковски, Прокуратурата в Пловдив срещу Гълъбовската група - 11 подсъдими са оправдани по 37 обвинения  – адвокати по делото Людмил Рангелов , Тодор Асенов , Пенка Георгиева, Христо Георгиев, Иванка Вандова, Ивет Анадолска, Андрей Едрев осъди държавата, заради договорите с Дънди Прешъс Метълс – адвокат по делото Петър Николов, „България без цензура“ срещу ЦИК – спечелено от ББЦ – адвокат по делото Иван Гебрелиев,  Процесуално представителство на засегнатите от Решение Ц-33/14.09.2012 г. на ДКЕВР ВЕИ производители с цел неговата отмяна – адвокат по делото Владимир Пенков. Да връчи статуетката Темида на сцената излезе издателят на klassa.bg и информационна агенция Крос г-н Дриндолов. Той обяви за победител в категорията Дело на годината Прокуратурата срещу Гълъбовската група. На церемонията присъстваха дори кмета, зам-кмета и общинските съветници на град Гълъбово.

Най-вълнуващият момент бе когато на сцената излезе председателят на Софийска адвокатска колегия г-н Петър Китанов, за да обяви приза за цялостен принос в правосъдието. Уникална като изработка статуетка Темида получи адвоката от кариерата, пет пъти преизбиран за председател на САК, един от най-добрите адвокати по наказателни дела Еню Комитов. Цялата зала стана на крака и бърните аплодисменти за секунди успяха да приглушат появилите се сълзи в очите на някои от гостите. «За нашия бащица Еню Комитов», с вълнение изрече Петър Китанов.

За доброто настроение на гостите по време на церемонията се грижеше и певицата от Гласът на България Брияна Пантелеева.

На финала се разигра томбола, в помощ на трите болни дечица. Бяха разиграни три платинени карти от фитнеси Пулс, два уикенда в Гранд хотел Банско, 1 метър Шоколад, СПА процедура от Персона, козметика с екстракт от охлюви, луксозна вратовръзка от Кашарел, барокови чаши от Премиум стайл, бутилка вино и козметични процедури от Дерма Кер.

Събитието се проведе и не без помощта на уиски Джеймисън, вино Минков Брадърс, вино Ле Пфотограф, бутик за цветя Пасифлори.

С медийното партньорство на БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО, ВЕСТНИЦИТЕ СТАНДАРТ, НОВИНАР, КЛАСА, 19 МИНУТИ, ТЪРГОВСКИ ВЕСТНИК, СПИСАНИЕ БИ ТУ БИ, ИНФОРМАЦИОННИТЕ АГЕНЦИЯ БЛИЦ И КРОС, ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛИТЕ БИ НЮЗ, БЪЛГАРИЯ УТРЕ, НЮЗ.БГ, БЪЛГАРИЯ НЮЗ, ТУДЕЙ.БГ, НОВА МЕДИЯ, НОВИНИТЕ БГ, ИН ЛАЙФ, ВЕСТНИКА НА БЪЛГАРИТЕ В САЩ И КАНАДА БЪЛГАРИЯ СЕГА, БЪЛГАРСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ В САЩ И КАНАДА БГ7ТВ, КОЯТО ЩЕ ИЗЛЪЧИ ЦЯЛАТА ЦЕРЕМОНИЯ, ИНЖ. ПЛАМЕН КОЛЕВ И НАЙ-ГОЛЯМОТО УЕБ СПИСАНИЕ ХАЙ ЛАЙФ, КАКТО И ОСНОВНИЯТ СЪОРГАНИЗАТОР СПИСАНИЕ ВЛАСТ – БИЗНЕС И ПОЛИТИКА. С ПОДКРЕПАТА НА ЛЮБА КУЛЕЗИЧ И ПРЕДАВАНЕТО Й „НА ЧИСТО“, КАКТО И НА МИРА ДОБРЕВА И НЕЙНОТО ПРЕДАВАНЕ ПО БНТ1. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване