11/14/14 07:34
(http://www.klassa.bg/)

Пуснаха безплатен интернет в Кения

 Общественият проект Internet.org, чиято цел е да осигури достъп до световната мрежа в развиващите се страни, даде старт на кампанията си в Кения. Африканската държава е третата, в която гражданите ще имат безплатен достъп до интернет. Преди това проектът заработи в Замбия и Танзания.

 

В Кения достъпът до интернет се осъществява чрез мобилния оператор Airtel. Сред сайтовете, до които се осигурява безплатен достъп, са Facebook, Wikipedia, AccuWeather и BBC News. В Замбия, където първо беше задействат проектът Internet.org, свободно се влиза и в Google. В Танзания и Кения обаче достъпът до най-голямата интернет търсачка е платен.

 

Зад проекта Internet.org, който е активен от август 2013 г., стоят Facebook, Nokia, Qualcomm, Samsung и няколко други компания. Идейният му двигател е самият Марк Зукърбърг. Целта на Internet.org е да осигури безплатен интернет за 2/3 от населението на Земята.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване