11/16/14 21:14
(http://www.klassa.bg/)

Народното събрание ще заседава извънредно във вторник по актуализацията на бюджета на НЗОК и на държавния бюджет

 Парламентът ще заседава извънредно във вторник, 18 ноември 2014 г., от 11.00 часа. Това решиха народните представители със 173 гласа "за", 1 "против" и 11 въздържали се. В дневния ред е първото четене на промени в Закона за бюджета на НЗОК за 2014 г. и в Закона за държавния бюджет за 2014 г. Законопроектите са внесени от Министерския съвет.
 
Клетва като депутат положи народният представител Христо Гаджев от ПГ на ПП ГЕРБ. Той влиза в парламента на мястото на Красимир Ципов, който миналата седмица стана заместник-министър на вътрешните работи. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева съобщи, че са постъпили седем искания от главния прокурор Сотир Цацаров, с които се предлага на НС да се даде разрешение за възбуждане на наказателни преследвания, респективно да бъдат продължени започналите наказателни производства по отношение на народните представители Цветан Цветанов - 3 бр., Георги Свиленски, Димитър Димитров, Илия Илиев и Волен Сидеров. С мои писма до народните представители същите са уведомени за постъпилите искания и им е дадена възможност да се запознаят с тях заедно с приложените документи. Във връзка с това към настоящия момент са постъпили шест писмени съгласия от Цветан Цветанов, Георги Свиленски, Илия Илиев и Димитър Димитров", добави Цецка Цачева. Писмените съгласия са изпратени до главния прокурор.
 
Народното събрание прекрати правомощията на Орхан Исмаилов като член на комисията по разкриване на досиетата. Причината е назначаването му за зам.-министър на отбраната.
 
Парламентът изслуша вътрешния министър Веселин Вучков за изчезването на тефтерчето на бившия председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Искането беше на депутати от ПГ на Партия Атака. Изслушването се излъчва пряко по БНТ и БНР.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване