11/16/14 22:13
(http://www.klassa.bg/)

Ноле стана шампион в Лондон след отказване на Маестрото

 Втората ракета в света Роджър Федерер взе решение да се оттегли от турнира в Лондон малко преди финалната среща, в която трябваше да се изправи срещу Новак Джокович. По този начин Джокович за четвърти път в кариерата си стана шампион в заключителна надпревара за сезона.

Сърбинът прибави към актива си в световната ранглиста 1 500 точки и заработи солидната сума от 2 075 00 долара. Вместо финалния мач ще се състои демонстративен двубой с участието на Джокович и Анди Мъри. Федерер обясни защо е взел това решение. "Увредих гърба си в хода на полуфиналния мач срещу Стан Вавринка. Много съм разочарован, че не мога да играя днес. Цялата година се готвя за този турнир, така че не исках да го приключа по този начин. Вчера и тази сутрин пробвах всичко възможно - обезболяващи, масажи и т.н. Нищо не помогна. Много исках да изляза на корта, но не съм готов да се съревновавам на такова ниво", каза Федерер и се извини на британските фенове на тениса. "Реших специално да изляза на корта и да ви се извиня. Чувствам, че е необходимо лично да ви кажа всичко това", сподели Федерер. Той добави, че седмицата е била отлична за него и е демонстрирал много добър тенис. "Поздравявам Новак за победата в турнира. Надявам се, че догодина ще изиграем доста мачове". 

 

 

БГНЕС

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване