11/17/14 19:00
(http://pik.bg)

Буен нрав или болест? Тест решава дали Малката Рижа ще остане в психиатрия

Буен нрав или болест? Тест решава дали Малката Рижа ще остане в психиатрия

В сряда ще стане ясно дали 27-годишният Симеон Стоянчов трябва да бъде изпратен на лечение в специализирана болница заради зависимостта си от опиати или ще може да се прибере у дома.

Проверка на "24 часа" показа, че известният криминално проявен бургазлия засега остава в Центъра за психично здраве в Бургас, където е бил приведен в неделя за едно денонощие. Междувременно Районият съд е удължил предстоя му там с 48 часа заради обострено състояние.

Постановлението на Районната прокуратурата за извършване на незабавна проверка във връзка с неадекватното поведение на Стоянчов е още от 12 ноември, каза говорителят Георги Чинев. То е издадено след като обвинението се е самосезирало във връзка с публикации за 27-годишния бургазлия.

В момента състоянието му можело да се определи като относително стабилно.

Малката Рижа ще бъде подложен на тест и съгласно резултатите от него ще се определи дали има нужда от лечение. Ако това се налага и той откаже, съдът трябва да реши дали да го изпрати принудително.

  Стоянчов е с влязла в сила присъда пробация и с няколко висящи производство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване