11/17/14 07:45
(http://pik.bg)

Вашингтон поуст: България ограничи своята гостоприемност след притока на сирийски бежанци

Вашингтон поуст: България ограничи своята гостоприемност след притока на сирийски бежанци

След силния приток на сирийски бежанци през миналата година България ограничи своята гостоприемност. Най-бедната и най-корумпирана страна членка на ЕС – България, предизвика остри критики с изграждането на стена по границите си, с подозренията за лошо отношение към бежанците, които се опитват да влязат в балканската страна от Турция, както и с ксенофобската атмосфера, която посреща тези, които успеят да получат убежище, коментира Washington post.

От миналата година насам близо 15 хиляди сирийци са пристигнали в България в опит да избягат от гражданската война в страната си. На пътя между Изтока и Запада, България се оказа естествена точка на преминаване за хората, пътуващи от Близкия изток към Европа.

Въпреки сигналите на неправителствените организации за неизбежна имиграционна криза българските власти се оказаха неподготвени за притока на сирийци, които пристигнаха в страната през лятото на 2013 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване