11/17/14 08:32
(http://pik.bg)

Екшън в ефир! Кандидати за имами се сбиха, полицията ги разтърва

Екшън в ефир! Кандидати за имами се сбиха, полицията ги разтърва

Саморазправа в село Света Петка. Война на имаме създава размирици в селото. Брадата на имам е била запалена, понеже жителите на селото не го искат. След това пък гръм е ударил двамията. Полицията не можа да въведе ред в спора.

Част от хората не признават победата на един от кандидатите и това е довело до напражение. Спорещите не признаха пристигналия районен мюфтия, коментират по Би Ти Ви.

Оказа се, че той също е бил нападан и въпреки че отрича, местните упорито твърдят, че преди време дори му е подпалвана брадата.

Сред скандалните обвинения бяха включени и твърдения за блудство с момиче. Имамът, изгубил конкурса иска да води молитвата в джамията, разказват местните.

"Комисията ми издаде решение, каза Ибрахим Илмер", срещу който хората се бунтуват.

Хората обвиняват назначения имам, че ги бие и не го искат.

Абдула Селих коментира, че е бил проведен конкурс по всички правила. Държавните институции не ни помагат. Новият имам а не може да влезе в храма. Аз съм пуснал жалби. Конкурсът е фалшив, обвиниха го хората. Този фашив имам Ибрахим вместо да учи момичетата на Корана, той ги опипва.



Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване