11/17/14 09:35
(http://pik.bg)

Министър Василева: Трябва да се ускорят сроковете на плащане по ОП „Околна среда”

Министър Василева: Трябва да се ускорят сроковете на плащане по ОП „Околна среда”

След нормализирането на темпото на работа трябва максимално да се ускорят сроковете на плащане по ОП „Околна среда”. Това каза в предаването „Добро утро, България” на Радио „Фокус” министърът на околната среда и водите Ивелина Василева по повод отпуснати от Европейския съюз 800 млн. лв. по оперативната програма.

Тя подчерта, че ще се направи всичко възможно, за да бъдат минимизирани рисковете, но допълни, че загуба ще им заради забавянето на програмата и претърпените щети.

„Предстои много скоро да се представи пред ЕК и новата Оперативна програма „Околна среда”, чието одобрение също се надяваме да се случи бързо. Тя е важна занапред. До 2020 година тя ще осигури допълнителен финансов ресурс за изпълнение на ангажиментите на държавата ни и затова принципите, които ще следваме и занапред в работата си по програмата, ще бъдат базирани на партньорство с бенефициентите, партньорство с Европейската комисия и стремеж към постигане на по-добри резултати от гледна точка на спазване на сроковете, от гледна точка на прилагане на опростени правила и процедури, които да улесняват ползването на европейските средства. Така че ефектът от тях, да бъдат видими по-бързо”, обясни министърът, пред "Фокус".

Ивелина Василева подчерта, че в министерството ще продължат да работят за опростяване на процедурите, за улесняване работата на бенефициентите и за спазването на правилата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване