11/18/14 07:17
(http://www.klassa.bg/)

Discovery Science излъчва документален филм за космическия апарат „Розета”

 Discovery Science излъчва ексклузивен документален филм за космическия апарат „Розета”, който за пръв път в историята се приземи върху комета. На 18-и ноември от 22:00 ч. „Космически мистерии: Да се приземиш на комета” по Discovery Science разкрива всички подробности от научното постижение. Филмът проследява ключовите моменти от края на 10-годишното пътуване на Розета в опит да кацне върху кометата „67Р/Чурюмов-Герасименко”. Премиерата разкрива историята и създаването на космическия апарат „Розета” и научния модул „Фила”, които завършват успешно първото в историята кацане на изкуствен апарат върху движещо се космическо тяло. Забележителното постижение цели да разкрие за тайната на Вселена чрез кометите и дали са участвали в зараждането на Слънчевата система.

Едночасовият филм среща зрителите с учените, които започват революционния проект и тези, които го реализират. „Космически мистерии: Да се приземиш на комета” отвежда всички любители на науката на невероятно пътуване из мистериите на космоса с поредица незилъчвани кадри, първите снимки и проби от повърхността на космическото тяло.

Вижте как изгледа повърхността на кометата и какво ще разкрие мисията за космическа археология на „Розета” в „Космически мистерии: Да се приземиш на комета” на 18-и ноември от 22:00 ч. по Discovery Science.


 

Eleonora Georgieva

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване