11/18/14 11:27
(http://www.dnevnik.bg/)

Борисов обеща коледни надбавки към пенсиите до 286 лв.


Премиерът Бойко Борисов обеща пенсионерите с пенсии до 286 лв. да получат коледни надбавки в размер на 40 лв., съобщи "Фокус". 

Той говори пред медиите след като посети Министерството на финансите и разговаря по темата с ресорния министър Владислав Горанов. 

"Бях възложил на министъра на финансите да огледаме какво можем да съкратим от инфраструктурни проекти, администрация, включително, за да дадем на българските пенсионери, защото те го заслужават. Това, че ги подлъгват през година, за да се похарчат огромни пари да не се случи пак", каза премиерът.

По думите му необходимата сума е 50 млн. лв.  "Не са малко пари в тази финансова криза, но когато заради това пагубно управление милиарди заделяме, за да спасяваме банки, абсолютно прави са пенсионерите да кажат: "А коледата как да я посрещнем", продължи Борисов.

Той изрази надежда, че проектопостановлението ще е готово до утрешното заседание на правителството, за да може парите да се изплатят с декемврийските пенсии.  

Идеята за изплащането на коледни добавки пръв лансира вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин (АБВ). Финансовият министър досега беше против като се аргументира с това, че целият финансов ресурс трябва да се насочи към намаляването на бюджетния дефицит. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване