11/20/14 10:07
(http://pik.bg)

Депутатите бистрят промени в Закона за държавната собственост

Депутатите бистрят промени в Закона за държавната собственост

Като първа задача за днешния си работен ден народните представители се захванаха с промени в Закона за държавната собственост.

Сред измененията ясно се откроява съкращаването на сроковете за отчуждаване на частен имот в държавна или общинска полза заради „обществено значими проекти".

Новите текстове в закона, предложени от служебното правителство на проф. Георги Близнашки, ще дадат възможност дори и при обжалване за отчуждаване от страна на собственика на имота инвеститорът да влезе във владение без издаден административен акт и окончателно решение на съда.

Съответно предложените правила предвиждат спорът за обезщетението или отчуждителната процедура да не може да спира строителството, ако съдът реши това.

Промените засягат обаче единствено отчуждаването при изграждане на нови пътища или други инфраструктурни обекти, които се финансират от националния бюджет или с европейски средства.

Самият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова успя да убеди временната парламентарна правна комисия за важността на законопроекта, като посочи, че има много изостанали и забавени значими инфраструктурни проекти, за които страната ни може да загуби европейски пари.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване