11/20/14 10:03
(http://pik.bg)

Мая Манолова: Не бива Законът за държавната собственост да се пипа на парче

Мая Манолова: Не бива Законът за държавната собственост да се пипа на парче

Не може Законът за държавната собственост, респективно общинската в частта на отчуждителните процедури да се пипа на парче.Това каза депутатът от ПГ на „БСП- Лява България” Мая Манолова по време на обсъждането на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавната собственост.

„Тук проблемът е комплексен и ако ще се допуска предварително изпълнение, и следвало да се пипне и частта по отношение на оценките”, обясни Манолова. По думите й съдебната практика показва, че присъжданите обезщетения са няколко пъти по-високи от предварителната оценка и това означава, че има големи проблеми в методиката. „Критериите на оценяване трябва да бъдат максимално близки до това, което постановява съдът и оттук какъв е проблемът за собствениците – действително на тях им се плаща обезщетението, но обезщетението, присъдено по тази методика, която на практика се опровергава от съдебните актове”, коментира още тя. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване