11/20/14 07:46
(http://www.klassa.bg/)

Пореден опит за проникване в Белия дом

 Въоръжен мъж бе задържан при опит да проникне на територията на Белия дом във Вашингтон.

Арестуваният е 40-годишният Р. Дж. Кафим, жител на Айова. По думите на Никол Майнър, представител на Сикрет сървис, нарушителят се приближил до един от агентите и му казал: "Наредиха ми да дойда в Белия дом".

Кафим незабавно бил задържан. Оказало се, че той е дошъл от Айова с автомобил, изминавайки 500 км. В багажника на колата му, паркирана през няколко пресечки, е била открита автоматична пушка, около 40 патрона и нож. Кафим е задържан заради притежание на нерегистрирано оръжие, но вероятно ще му бъдат предявени и други обвинения.

Това е 8-ят опит за незаконно проникване на територията на Белия дом от началото на 2014 г. Последният бе на 23 октомври, когато нарушителят бе спрян от две немски овчарки на Сикрет сървис в мига, в който прескочи оградата.

На фрапиращият случай бе на 19 септември, когато 42-годишният бивш военен Омар Гонсалес от Тексас успял да прескочи оградата, да влезе в сградата на Белия дом и да премине през няколко зали. При арестуването му у Гонсалес бе открит нож, а в колата му - две брадви, мачете и над 800 патрона.

Заради Гонсалес всички служители на Белия дом бяха евакуирани. Броени минути преди инцидента президентът Обама и семейството му бяха отпътували за Кемп Дейвид, Мериленд. Заради скандала тогавашният шеф на Сикрет сървис Джулия Пирсън бе принудена да подаде оставка.



БГНЕС

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване