11/28/14 15:49
(http://pik.bg)

Жельо Бойчев: Смутен съм от бюджет 2015, пак има замразяване на доходи

Жельо Бойчев: Смутен съм от бюджет 2015, пак има замразяване на доходи

Изключително съм смутен от това, което виждаме като рамки на Бюджет 2015. Отново имаме замразяване на доходи, опит за редуциране на разходите, чрез увеличение на възрастта и стажа за пенсиониране- това според управляващите ще икономиса 45 млн. лв., допълнителното рязане на втората социална пенсия за инвалидност- ще спести 7-8 млн. лв”. Това каза депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев, цитиран от пресцентъра на столетницата. По думите му такова рязане на разходите в  тази изключителна бедност и все по-голямо социално разслоение в българското общество е много опасно. „ГЕРБ отново започнаха с това, което могат най-добре- трупането на нови дългове и дефицити, изключително консервативен подход в приходната част на бюджета”, коментира Бойчев.

В левицата започна промяна, смени се част от ръководството на партията. В момента тече цикъл от отчетно-изборни кампании в няколко района на страната, които са много важни в хода на предстоящите местни избори”, каза още Жельо Бойчев по темата за вътрешния живот на БСП. Той добави, че в рамките на разговора в партията, социалистите ще съумеят да намерят вярното решение. „Това, че в партията има различни мнения, показва богатството на кадрите в БСП. Погледът е насочен към връщане на доверието в партията и разширяване на подкрепата сред гражданите”, каза още Жельо Бойчев. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване