11/29/14 17:41
(http://pik.bg)

В Казанлък отбелязаха 170-годишнината на капитан Петко Войвода

В Казанлък отбелязаха 170-годишнината на капитан Петко Войвода

Рожденият ден на капитан Петко Войвода ежегодно е един от най-големите празници за Тракийското дружество в Казанлък, за нас това е традиция, каза зам.-председателят на дружеството София Парнарова, по повод отбелязването на 170-та годишнина от рождението на Войводата в Казанлък, пише "Фокус".

„Вече 30 години нашето дружество носи името на Капитана, освен това на казанлъчани той е скъп и защото градът ни му дава най-хубавото нещо в неговия живот, съпругата му Рада Кравкова“, коментира София Парнарова.

През 2010 година в Казанлък бе открит барелеф на капитан Петко Войвода и Рада Кравкова и това е единствената плоча в страната, на която Капитанът е със съпругата си.
170-та годишнина от рождението на Капитан Петко Войвода бе отбелязана в Казанлък със спектакъла „ На гости при юбиляра - с песните и спомените за Войводата““ в изпълнение на групата за тракийски песни към дружеството. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване