11/29/14 12:05
(http://pik.bg)

Валери Симеонов: Не сме искали Бранимир Ботев за зам.-министър на туризма

Валери Симеонов: Не сме искали Бранимир Ботев за зам.-министър на туризма

Патриотичният фронт не е искал назначаването на Бранимир Ботев за зам.-министър на туризма, каза съпредседателят на коалицията Валери Симеонов, цитиран от "Фокус". Той опроверга твърденията на министър Николина Ангелкова.

„Предложението беше следното – да се запази на поста си. Ние не предлагаме за назначване нито министри, нито зам-министри, нито областни управители или зам.-областни управители. Точното предложение беше - да се запази на поста си, защото той все пак си беше зам.-министър„, каза Симеонов. Според него Биотев е имал добри показатели като зам.-министър. Той отговаряше за туризма в мега министерството на Икономиката енергетиката и туризма в кабинета Орешарски. „Бранимир Ботев е човекът, който настоява, и вече второ правителство се опитва да въведе система за контрол върху настаняванията в туризма – информационен контрол върху туризма. Тя е приета още 2007г и странно защо продължава да не се въвежда. Ние сме изключително заинтересовани, говоря от Бургас за въвеждането на единната система за туристическа информация SP. При разследването на атентата в Сарафово разследващите така и не можаха да разберат къде са нощували атентаторите. България е единствената държава от ЕС, в която не е въведена тази система за контрол. Ето това е истинската причина, а не че бранша бил недоволен„, посочи още Симеонов.

Що се отнася до друго спорно назначение за зам.-министър- това на Орхан Исмаилов за заместник на министъра на отбраната, Валери Симеонов каза, че другата седмица ще решават дали да оттеглят подкрепата си от правителството. Той обясни, че е нужно време за да се вземе такова решение. Във вторник ще заседава консултативен съвет на коалицията, в която влизат 14 партии. След това трябва да заседава политическия съвет на едната и другата партия, и накрая на коалицията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване