11/29/14 08:58
(http://www.klassa.bg/)

Представяме BG храни и напитки в Букурещ

 Близо 30 наши производители от цялата страна представиха продукцията си на изложението “Храни и напитки от слънчева България”, което се проведе вчера в румънската столица Букурещ. То бе организирано от Службата по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) към посолството на България в Румъния и на откриването му присъстваха министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Букурещ Сорин Опреску. “Тези форуми са от съществено значение за подобряване на бизнес контактите между двете страни. Храните и напитките са част от туристическия продукт и аз благодаря на всички, които са дошли тук да видят какво предлага нашата страна. Фактът, че кметът на София и кметът на Букурещ са дошли, показва, че можем да работим заедно и да търсим пътища за развитие на нашите две страни”, каза министър Ангелкова.

 

На изложението дойдоха много румънски предприемачи, които опитаха българските вина, колбаси, минерални води и традиционни ястия и потърсиха партньорството на нашите производители. Над 35 посланици, заместник-посланици и търговски представители от цял свят, акредитирани в Букурещ, и много жители на града също се спряха пред нашите щандове.

 

“Храни и напитки от слънчева България” се организира за 12-и път в рамките на три години. Ръстът в стокооборота между България и Румъния, който отбелязваме през последните години, се дължи и на тези хора, които са тук”, каза ръководителят на СТИВ в Букурещ Бронислав Денев. Той уточни, че се очаква стокооборотът между двете съседни страни за 2014 г. да надхвърли 3 млрд. евро.



Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване