11/29/14 14:05
(http://radiomilena.com/)

Радан Кънев: В този си вид Реформаторският блок е изчерпан

“Моето лидерство като създател на Реформаторите не може да бъде отнето”, убеден е лидерът на ДСБ

Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в края на 30-минутната си реч пред Националното събрание на партията, което се провежда днес в НДК.

“Ако през юни 2013 г. се събрахме, за да покажем, че още ни има, днес настроението е, че реформаторската десница се връща на власт”, обяви той пред делегатите.

Преди две години Демократи за силна България беше без лидер и без пукната пара, но благодарение на необременените хора след 80-те и 90-те години, както и на гражданската енергия и хората от малкия и  среден бизнес ние успяхме, допълни Кънев.

Той определи участието на ДСБ в Реформаторския блок като категоричен успех. По думите му коалицията не просто е влязла в парламента, а е излъчила и лица в изпълнителната власт, което от ДСБ нямаше как да направят сами.

Лидерът на десните подчерта, че въпреки липсата на медийна подкрепа, блокът се е представил добре на евроизборите като е излъчил евродепутат от ДСБ, а няколко месеца по-късно, въпреки  вътрешнопартийните спорове почти е удвоил резултата си на парламентарния вот.

Той подчерта, че коалицията с ГЕРБ е създадена с цел да се удари по БСП и ДПС. Според Кънев това може да продължи само, ако Реформаторския блок има единна и силна парламентарната група и обща организационна структура.

“Аз нямам еднозначен отговор обаче по този въпрос. До този отговор трябва да стигнем сами като има три начина – чрез създаването на единна политическа партия, чрез формирането на стегната политическа федерация с общ национален съвет или създаването на нова партия, която да обедини в себе си партиите влизащи в Реформаторския блок, като определя водеща политика и послания. По всеки един път може да тръгнат всички пет партии или само част от тях”, отбеляза лидерът на ДСБ.

“Реформаторският блок в този си вид е изчерпан, не може да осъществява нужните реформи и непрекъснато поднася разочарования на своите избиратели”, призна още Радан Кънев. Той сподели, че е време да се оценят допуснатите грешки, а въпросът с единството на блока да се реши преди местните избори, за да не се повтаря конфузната ситуация от 14 септември.

Той призова съпартийците си да се мобилизират и на местните избори след една година да ударят ДПС и БСП, “където най-много ги боли”.

По думите му нито една от тези задачи не е изпълнима без единен Реформаторски блок.

Линк към доклада на Радан Кънев:

Публикувана на 11/29/14 14:05 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ghOOGS0WmjU/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване