11/30/14 16:57
(http://www.klassa.bg/)

"Десните" предлагат промяна на модела

 Коалиция "Десните" си поставя за цел промяната на модела, а не обичайното предлагане на пореден нов политически субект. Това се казва в декларация на коалицията, приета на първия национален коалиционен съвет.

"Ние, делегатите от първия Национален коалиционен съвет на Коалиция "Десните", декларираме своята воля да развиваме и разширяваме Коалицията и да работим за мотивиране и организиране на граждани с демократични разбирания в дясно, за да спрем подмяната, която запазва досегашния модел в лицето на ръководствата на ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ", се посочва в документа

В него се подчертава, че коалиция "Десните" не открива разлики в начина на управление между БСП, ДПС и ГЕРБ и затова поставяме за наша цел промяната на модела, а не обичайното предлагане на пореден нов политически субект.

Тя се обявява в подкрепа на българските граждани и е срещу олигархичния политически модел, корупцията в управлението и превземането на държавата от ГЕРБ и техните съдружници. "Заставаме категорично зад евроатлантическия избор на България, като цивилизационен избор и стратегическо партньорство. Смятаме това за постижение на десницата, което дава исторически преимущества на страната ни", посочват от "Десните".

Те предлагат на вниманието на гражданите тяхната "Идейна и ценностна политическа платформа", като носител на реална демокрация, равни права, честни правила, свободна инициатива и благосъстояние чрез труд. Ние сме хора, работили за възстановяване на държавността и модернизация на страната. Затова днес не можем да приемем държава, функционираща единствено в полза на монополите и посткомунистическата олигархия. Ще работим за стабилен баланс между общите интереси на народа и частната инициатива.

"Ще участваме в предстоящите избори като категорична опозиция на страната на всички свободомислещи хора с десни разбирания, които не се страхуват от истината и искат да осигурят добър дом за децата си", заявява от коалиция "Десните". Те започват подготовка за явяване на местни избори 2015, за да върнат доверието на българите в местните власти, да възстановят силата на общините и възможностите им за самоуправление в условията на демокрация. "Нашите кандидати ще работят за въвеждане на безпрекословен ред и сигурност на гражданите, повече работни места и прозрачност в работата на кметствата", подчертават в декларацията си "Десните". 

 

 

БГНЕС

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване