11/30/14 09:07
(http://pik.bg)

Жителите на кв. "Асенов" във Велико Търново излизат на протест, ако не бъдат изпълнени исканията им

Жителите на кв. "Асенов" във Велико Търново излизат на протест, ако не бъдат изпълнени исканията им

Редица искания има създаденият Инициативен комитет в квартала към кметската администрация. Гражданите отдавна алармират за различни проблеми и ако сега не се намерят решения, по време на туристическия сезон догодина ще се стигне до гражданско неподчинение.

Подновяването на асфалтовите и паважните настилки и поставянето на такива там където липсват в новата част на квартал "Асенов" искат от Община Велико Търново жителите му. "Необходимо е и изграждането на канализационна мрежа, там където липсва", споделят гражданите.

"На места няма осветление по улиците, има изоставени и неподдържани тротоарни площи, които се нуждаят от обезопасяване", алармират още жителите на емблематичния за великотърновци квартал под Царевец и Трапезица. "Нямаме пешеходна пътека пред спирката на разклона за бившата фабрика "Мавриков", липсват  ограничителни знаци.

"Има нужда и от построяване на още една детска площадка в новата част на квартала поне за около 25 деца от 3 до 12- годишна възраст", смятат още хората. "Трябва и да бъде възстановено футболното игрище, намиращо се до бившия цех  за риба и рибни продукти", посочват сред проблемите си живеещите в тази част на града.

Гражданите искат и коледно-новогодишна украса. Притеснените жители на Велико Търново ще се обърнат до кмета на Общината и ако не бъде облагороден техния квартал, на пролет са готови и на протести. 

- See more at: http://velikotarnovo.topnovini.bg/node/557167#sthash.bFYBvzAc.dpuf

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване