11/30/14 14:11
(http://pik.bg)

Политолог: На Борисов му трябват трима независими депутати и няма да има нужда от ПФ

Политолог: На Борисов му трябват трима независими депутати и няма да има нужда от ПФ

Правителството може да се окаже по-стабилно, отколкото предвещава фрагментираната подкрепа за него. Това коментира на пресконференция в БТА новият председател на Института за дясна политика /ИДП/ Нено Димов (на снимката), представяйки месечния анализ на организацията за следизборната политическа обстановка.

Според Димов, един от най-важните фактори за нормалното функциониране на  новия кабинет ще бъдат отношенията между ГЕРБ и Реформаторския  блок. 

По думите му Блокът е единственият от по-малките партньори на ГЕРБ, който може ефективно да разклати правителството. В този смисъл ситуирането на вицепремиер в  лицето на Румяна Бъчварова, който да отговаря за коалиционните  отношения, е разумен ход, смятат от ИДП.

„Реформаторите са изправени пред две възможности - да бъдат фактор на стабилност или на нестабилност в управлението. Ако 
изберат втория път и продължат с вътрешната конфронтация, могат да поставят на карта политическото си бъдеще”, коментира още 
Димов. 

Според него излъчването на общо лидерство и адекватна  организационна структура на политическата формация все още са непреодоляно предизвикателство пред Блока.

Един от факторите, който показва, че правителството може да  се окаже по-стабилно, е появата на трима независими депутати. 

Бойко Борисов вече има възможност да разполага със 121 народни  представители, дори без подкрепата на Патриотичния фронт,  отбеляза още Нено Димов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване